Praktische informatie

Breakoutrun (12).jpeg

Je kunt onderstaande onderwerpen bekijken om de informatie te vinden waarnaar je op zoek bent.

Veelgestelde Vragen

2022 FAQ

Vanwege veranderingen in de organisatie en de omgeving waar het evenement georganiseerd wordt, is het op dit moment niet haalbaar een grootschalig evenement te organiseren.

Als je een startbewijs hebt voor 2022 kun je het geld terug krijgen. Je ontvangt een mail met informatie. Als je geen mail hebt ontvangen, neem dan contact o.v.v. jouw bevestigingsnummer.

Op dit moment is het onduidelijk wanneer en in welke vorm de Breakout Run terugkeert. Zodra er meer bekend is, zullen we dit met jouw delen. Houd je e-mail, onze website en social media kanalen in de gaten voor de laatste updates.

Ook van deze producten ontvang je het geld terug. Dit zal automatisch gaan bij het invullen van het formulier.

Na het invullen van het formulier voor 3 april, ontvang je uiterlijk 3 mei het geld terug op je opgegeven bankrekeningnummer.

Het is momenteel niet mogelijk om in te schrijven. Zodra de inschrijving wordt geopend voor de volgende editie, zullen wij dit bekend maken via de officiële kanalen.

Aangezien het evenement niet doorgaat, zal jouw inschrijving als vrijwilliger automatisch geannuleerd worden. Hier hoef je ons niet over te contacten.

FAQ

Zorg dat je genoeg gesport hebt in de gevangenis, zodat je niet uitgeput raakt tijdens je ontsnapping. Houd er rekening mee dat:

 • Er in delen van het parcours gezwommen moet worden. Kun je niet of slecht zwemmen? Zorg dan dat je deze hindernissen passeert.
 • Je het spiegeldoolhof het beste kunt mijden als je last hebt van epilepsie. Dit zal op het evenement zelf ook gecommuniceerd worden bij de hindernis.
 • Je hindernissen tegenkomt die hoog zijn. Heb je hoogtevrees? Dan kun je deze hindernissen het beste passeren.
 • Je in een bosrijk gebied loopt, daarom is het verstandig om na de run te controleren of je niet door een teek gebeten bent.

Je staat op het punt een stevige sportieve uitdaging aan te gaan. Een onvergetelijke ervaring en goed voor je gezondheid! Een goede voorbereiding is het halve werk. En daarbij hoort ook dat je blessures en andere lichamelijke ongemakken probeert te voorkomen. Lees daarom onderstaande tips

Jouw voorbereiding:

 • Zorg voor een goede lichamelijke conditie. Begin niet ongetraind aan dit evenement. Is er iets wat de organisatie of de EHBO moeten weten voor het geval er iets gebeurt? Zorg dan dat dit bekend is. Vertel het bijvoorbeeld aan je sportmaatje of stop een briefje in je broekzak.
 • Zorg dat je ingeënt bent tegen tetanus (deze prik is 10 jaar geldig).
 • Plak open wonden voorafgaand aan het evenement goed af zodat er geen water of modder in kan komen.
 • Draag sportschoenen met goed profiel en bij voorkeur een strakke, lange broek en een shirt met lange mouwen.

Wanneer doe je niet mee?

 • Als je een afweerstoornis hebt of zwanger bent.
 • Als je ziek bent op de dag van het evenement. Ben je verkouden of heb je diarree? Dan kunnen andere deelnemers ook ziek worden!

Tijdens het evenement:

 • Houd je mond zoveel mogelijk dicht onder water en slik geen water of modder in. Drink voldoende water tijdens de run. Door de inspanning droogje snel uit.

Na het evenement:

 • Spoel jezelf meteen af met schoon (leiding) water doe droge kleren aan.
 • Spoel wonden zoals schaafwonden uit met schoon water, was ze met zeep en ontsmet ze. Ga naar de EHBO als de wond diep of erg vies is. Controleer je hele lichaam op teken en haal deze er zo snel mogelijk uit met een tekenpincet.
 • Soms komen griepachtige klachten of braken en diarree voor. Krijg je binnen een maand na het evenement klachten waarmee je naar de huisarts gaat? Vertel de huisarts dan dat je hebt meegedaan aan dit evenement.

Bij wijziging van de afstand waarvoor ingeschreven is, vindt geen restitutie van inschrijfgeld, of deel daarvan, plaats. Wijzigen naar een hogere afstand kan met als voorwaarde dat het verschil in prijs tussen beide afstanden wordt voldaan.

Stappenplan voor wijzigen afstand

 • Log in op je Mylaps account. De link en het wachtwoord hiervoor heb je ontvangen in je bevestigingsmail.
 • Als je bent ingelogd klik je op “race wijzigen”.
 • Kies jouw nieuwe afstand en klik op "doorgaan".

Door jezelf in te schrijven voor Breakout Run ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Schrijf je meerdere deelnemers in? Zorg dan dat iedere deelnemer bekend is met de algemene voorwaarden.

Bij de Family Run is het verplicht dat er één begeleider per drie boeven meeloopt. De begeleider dient zich op dezelfde manier als de kinderen in te schrijven. Bij de categorie Young Gangsters (12 t/m 15 jaar) mag één begeleider per kind mee lopen. Dit kun je bestellen als product in het inschrijfformulier tijdens het inschrijven van de kinderen.

Auto

Met de auto is het gevangenisterrein gemakkelijk te bereiken en er is genoeg plek om je vluchtvoertuig te parkeren. Het adres voor het navigatiesysteem is Tolstraat. Volg vanaf hier de borden naar de parkeerplaats. Heb je een parkeerticket besteld bij jouw inschrijving, dan ontvang je deze ongeveer een week voor het evenement per mail. Het is milieuvriendelijker om het ticket digitaal te laten zien op het evenemententerrein. Printen is ook een optie. Heb je niets ontvangen? Check ook je spambox. Heb je ook daar niets ontvangen, neem dan contact op met de organisatie door het contactformulier in te vullen.

Heb je geen parkeerkaart besteld? Je kunt deze ook nog op de dag zelf contant aanschaffen (€ 12,-).

Openbaar vervoer

Het is nog te vroeg om iets over de bereikbaarheid met het openbaar vervoer te zeggen. Plan jouw reis hier.

Fiets

Kom je op de fiets, dan is er een gratis fietsenstalling op het parkeerveld van de auto’s. Er lopen natuurlijk heel wat criminelen rond op het terrein, dus zet hem goed op slot!

De betaling vindt plaats door middel van iDeal, Creditcard of BanContact/Mr. Cash.

Wil je een extra uitdaging? Bestel dan een chain voor de uitbraakpoging zodat je samen met je celgenoot kunt uitbreken. Kies je ervoor om chained te lopen dan zitten jullie met een elastiek van +/- 1 meter aan elkaar vast. Voor twee personen is er één chain nodig. Let dus bij de inschrijving op dat er maar één chain besteld wordt i.p.v. twee.

Indien je een chain hebt besteld, dien je deze na afloop weer in te leveren bij de finish.

De inschrijving van een celblok sluit zodra de limiet bereikt is. Indien de celblokken nog niet uitverkocht zijn, is het ook mogelijk om op de dag zelf in te schrijven op het evenemententerrein.
Er is een afspoelpunt op het terrein waar je na de run met warm water gratis kunt douchen. Hier zijn ook omkleedruimtes aanwezig.
Onderweg bij de diverse hindernissen en bij de finish staan beveiligingscamera’s opgesteld. Vergeet dus niet te lachen! Alle beveiligingsbeelden kun je na afloop van de Breakout Run terugvinden op onze Facebookpagina.

Uitbreken met je celmaatje(s)

Wil jij samen met jouw celmaatje of met een groep uitbreken? Schrijf je dan individueel in voor hetzelfde startvak. Schrijft één iemand de hele groep in? Klik dan na elke registratie op ‘’nog iemand inschrijven’’ en kies na de laatste inschrijving de gewenste betaalmethode. Zit je niet in dezelfde wave? Geen probleem! Je kunt altijd samen starten in de wave met een later tijdstip.

Bedrijventeam

Op zoek naar een uitdagende manier van teambuilding? Doe dan samen met je collega's mee aan de Breakout Run. Een ervaring om nooit te vergeten! Vanaf 10 personen kunnen jullie je inschrijven via iDeal of op factuur. Let op: hiervoor is wel een KvK-nummer vereist. Heb je hulp nodig bij het aanmaken van een team of bij het toevoegen van teamleden aan een bestaand team? Lees dan deze praktische handleidingen door: Aanmaken van een bedrijvengroep | Meedoen aan een bedrijvengroep

Bootcampclubs

Wil je met jouw bootcampclub meedoen? Word trainingspartner van de Breakout Run en ontvang 10% korting op jullie inschrijving. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

De inschrijving is momenteel gesloten.
Bekijk voor meer informatie over het wijzigen van jouw inschrijving de algemene voorwaarden. Wil je jouw inschrijving wijzigen?
 • Log in op je Mylaps account. De link en het wachtwoord hiervoor heb je ontvangen in je bevestigingsmail.
 • Wil je jouw afstand wijzigen? Ga naar het kopje “race wijzigen”.
 • Wil je je startnummer overdragen? Ga naar het kopje "startbewijs overdragen".

Voor een succesvolle uitbraak is de juiste kleding belangrijk. Zorg er in ieder geval voor dat je op sportschoenen loopt met genoeg grip. Verder is het aan te raden om zoveel mogelijk strakke kleding te dragen en geen accessoires om te doen waar je mee kunt blijven haken. Je kleding wordt op verschillende plekken op het parcours nat, daarom is het slim om sneldrogende kleding aan te trekken. Meer informatie over kleding kun je hieronder vinden.

Schoenen

Doe je aan je eerste obstacle run mee, trek dan lekker je hardloopschoenen aan. Als je na die eerste keer vaker mee gaat doen, dan is het van belang om eens te investeren in goede schoenen. Schoenen moeten niet te zwaar zijn, veel grip bieden en snel water afvoeren als je door de modder gegaan bent.

Broek/shorts

Naast schoenen is kleding de volgende stap. In principe is je hardloopbroek prima geschikt voor obstacle running. Kort in de zomer, lang en warm in de winter. Toch zien we in de zomer vaak langere tights tot over de knieën. De reden is dat je tijdens het tijgeren of bij andere obstakels nogal eens met je knieën de grond raakt. Vaak zitten daar steentjes, gruis of andere scherpe dingen in. Ben je dus een beetje gehecht aan je huid en geen fan van schaafwonden trek dan iets aan tot over je knieën. Of draag kniebeschermers.

Sokken

Laat je katoenen sportsokken maar thuis! Je sokken worden namelijk nat en drogen niet meer op. Blaren en schuurplekken is niet iets waar je op zit te wachten. Een aanrader zijn teensokken. Doordat je teensokken draagt krijg je veel minder snel blaren tussen je tenen omdat deze niet langs elkaar kunnen schuren.

Er wordt ook wel eens gelopen met compressiesokken of compressietubes. Een voordeel is dat deze direct je huid beschermen bij bijvoorbeeld touwen. Verder beschermt het tegen blessures en ga je er sneller van herstellen.

Bovenkleding

Eerste en belangrijkste tip: geen katoen! Je blijft nat en koud, wordt twee keer zo zwaar en overal gaat zand en andere zooi inzitten. Dit geldt niet alleen voor je shirt, maar ook voor broek en sokken. Draag in de zomer alleen een t-shirt. Liefst wel wat strakker, zodat je nergens achter blijft hangen en welke niet gaat lubberen als een jurk.

Handschoenen

Handschoenen dragen we niet alleen tegen de kou, maar ook voor de grip en de bescherming van je huid. We merken overigens dat niet iedereen het hier mee eens is en toch liever met blote handen loopt. Eenvoudige fitness-handschoentjes zijn niet altijd voldoende omdat ze glad worden als ze nat worden. Zorg ervoor dat je dus handschoenen hebt met veel grip als je ervoor kiest om handschoenen te dragen.

The Last Man Standing is de categorie voor de getrainde criminelen. Wie wordt de ultieme uitbreker die het langst uit de handen van de politie weet te blijven? De crimineel die de meeste rondes heeft afgelegd, wint een leuke prijs. The Last Man Standing categorie kent geen vaste afstandslimiet.

Van 10:00 uur tot 16:00 uur krijg je de tijd om zoveel mogelijk rondes af te leggen. De crimineel die om 16:00 uur de meeste rondes heeft afgelegd wint een leuke prijs. Je kunt een tas bij de doorkomsttent neerleggen om zodoende de nodige energie tot je te nemen tijdens de run. Daarnaast zullen er rondes zijn waarbij je een nieuwe uitdaging zult krijgen! Bij het ophalen van het startbewijs krijg alle informatie die je op de dag nodig hebt. De prijsuitreiking vindt plaats na de laatste start rond 17.00 uur.

Voor de leeftijdslimieten gelden de volgende minimale leeftijden op de dag van het evenement:

 • Day Run 8 km: 16 jaar
 • Day Run 14 km: 16 jaar
 • Young Gangsters: 12 t/m 15 jaar
 • Family Run: 6 jaar
Ben jij uit handen van de politie gebleven, dan wacht jou een unieke Breakout Run medaille bij de gevangenispoort. Naast een medaille krijg je ook een drankje én kun je achteraf een persoonlijke foto als bewijsmateriaal vinden online.
Je kunt een parkeerkaart toevoegen als product aan jouw inschrijving in het online inschrijfformulier. Dit kun je ook nog achteraf doen nadat je al bent ingeschreven door met jouw account in te loggen via het online inschrijfformulier. Je parkeerkaart ontvang je ongeveer een week voor het evenement per e-mail. Heb je geen parkeerkaart besteld? Je kunt deze ook nog op de dag zelf contant aanschaffen voor € 12,- (contant).
Bekijk hier de starttijden van de verschillende celblokken. Je dient minimaal een half uur voor je starttijd aanwezig te zijn op het terrein om je startbewijs op te halen.

De aangeschafte startbewijzen voor de editie op zaterdag 6 en zondag 7 juni 2020 blijven geldig voor de eerstvolgende editie in 2022. Je hoeft hiervoor als deelnemers niets te doen. Indien jij niet wilt of kunt deelnemen op de nieuwe datum, dan vindt er geen restitutie van het inschrijfgeld plaats. Hiervoor verwijzen wij naar de algemene voorwaarden.

We bieden alle individueel ingeschreven deelnemers de mogelijkheid om hun inschrijving over te dragen aan iemand anders. Voor de overdracht zelf zullen wij geen kosten in rekening brengen. Hieronder lees je hoe je dit kunt doen:

 • Log in op je Mylaps account. De link en het wachtwoord hiervoor heb je ontvangen in je bevestigingsmail.
 • Als je bent ingelogd klik je op “registratie overdragen”.
 • Vul de naam en het e-mailadres in van degene die jouw startbewijs gaat overnemen en klik op “doorgaan”.
 • Degene die jouw startbewijs overneemt ontvangt nu een mail om de overdracht te voltooien.
 • De nieuwe persoonsgegevens worden door hem/haar ingevoerd en eventuele producten kunnen nog worden bijgekocht. Let op! Heb jij al producten aangeschaft laat dit degene die jouw startbewijs overneemt dan weten zodat dit niet dubbel wordt besteld.
 • Als de registratie van de nieuwe loper is afgerond is de overdracht geslaagd!
 • De eventuele betaling voor het overnemen van de inschrijving dient onderling geregeld te worden.

Biedt dit geen oplossing? Neem dan contact o.v.v. jouw bevestigingsnummer.

Er is een gratis garderobe aanwezig waar je spullen zoals een rugzak kunt opbergen.
De Last Man Standing deelnemers zullen worden geklokt. De overige startgroepen kunnen op de grote start/finish klok hun tijd in de gaten houden.

Natuurlijk, er is genoeg te beleven voor het publiek. Entree voor publiek is bovendien helemaal gratis!

Voor de 'kleinere' toeschouwers zijn er genoeg leuke activiteiten te vinden. Na je ontsnapping heb je natuurlijk honger. En ook als bezoeker krijg je zin in wat lekkers wanneer je iedereen zo actief bezig ziet. Op het foodplein is een divers aanbod, dus voor ieder wat wils!

Op het terrein dien je te betalen met consumptiemunten, die je bij de muntenkassa kunt halen (met zwart geld of pin).

Voor deze editie worden er speciale Breakout Run T-shirts ontworpen. Deze kun je voor €15,00 bestellen bij jouw online inschrijving of later bestellen door in te loggen in jouw account. Wil je na jouw inschrijving jouw shirtmaat wijzigen dan kun je dit zelf doen door in te loggen met jouw account via het online inschrijfformulier op de website. Tijdens het Breakout Run weekend worden de t-shirts, mits voorradig, ook verkocht. Klik hier voor meer informatie en het design van het t-shirt.

Onderweg zijn voldoende drankposten geplaatst om het vochtgehalte aan te vullen. Daarnaast krijgt iedereen een lekker stuk fruit. Na de finish ontvang je een drankje. Ook kun je op het evenemententerrein gebruik maken van afspoelpunten en een garderobe.

De vluchtroutes om uit te breken zijn 2 km, 4 km, 8 km, of 14 km lang. Het parcours zal naast het ruwe zandterrein ook door water en bos geleid worden. De meer dan 45 hindernissen die geplaatst gaan worden, zijn uitdagend maar voor iedereen met een portie doorzettingsvermogen te behalen.

De Breakout Run kan niet bestaan zonder de vele vrijwilligers die elk jaar meehelpen bij de organisatie. Op 6 & 7 juni 2020 is alle hulp van harte welkom. Uiteraard verdien je hiervoor een beloning, dit kan in de vorm van een gratis deelnamebewijs voor jezelf of een bekende.

Als handlanger kan je verschillende taken invullen, uiteindelijk is je hoofddoel de voortvluchtigen aan te moedigen in hun vluchtpoging en hen veilig over de hindernissen helpen. Ben jij de handlanger die wij zoeken? Meld je hier aan.