breakoutrun-header (3)-min.jpg
overlay

Ontsnappingschecklist

Zorg dat je dit weekend op tijd op de binnenplaats van de gevangenis klaarstaat. Lees de ontsnappingschecklist hieronder aandachtig door zodat je goed voorbereid aan je uitbraak begint. Bestudeer de vluchtroute, locatiegegevens, programma, faciliteiten en check de bereikbaarheid.

anchor

Are you ready?

#1 Ophalen startpakket

Je ontvangt de week voorafgaand aan de Breakout Run een e-mail met jouw startnummer (in de mail naar de teamcaptains van de groepen ontbreekt dit nummer). Op vertoon van deze e-mail - geprint of digitaal - kun jij jouw startnummer en extra’s (indien besteld) op zaterdag 1 juni vanaf 10.00 uur en zondag 2 juni vanaf 9.00 uur ophalen bij de tent Startbewijs aan het begin van de gevangenisterrein. Heb je na vrijdag niets ontvangen? Check dan ook je spambox. Heb je ook daar niets ontvangen, kom dan naar de infobalie aan het begin van het gevangenisterrein.

LET OP: bij de Night Run is het dragen van een headlight verplicht. Heb je geen headlight? Op het evenement zelf kun je nog een headlight kopen voor €10,- bij de infobalie (pinnen).

Indien je een chain hebt besteld, dien je deze na afloop weer in te leveren bij de finish. Op het evenement zelf kun je nog een chain kopen voor €5,- bij de infobalie (pinnen).

#2 Gevangenisterrein en vluchtroutes

De Breakout Run zal plaatsvinden op het terrein van recreatiegebied "De Maashorst" in Schaijk (nabij Oss). Een mooiere locatie voor een massale uitbraak is bijna niet voor te stellen. Het parcours is uitgezet rondom vier grote plassen water in een bosrijk gebied. Stippel alvast je vluchtroute uit op onze interactieve kaart om niets aan het toeval over te laten. Bekijk de plattegrond ook voor een overzicht waar je onder andere de kleedruimte, garderobe, catering, toiletten en de start en finish kunt vinden.

LET OP! Wees tijdig aanwezig in verband met parkeren en verwachte verkeersdrukte.

#3 Vervoer en parkeren

Met de auto is het gevangenisterrein gemakkelijk te bereiken en er is genoeg plek om je vluchtvoertuig te parkeren. Heb je een parkeerticket besteld bij jouw inschrijving, dan ontvangen je hier in de week voor het evenement een aparte mail over.

Je kunt een parkeerkaart toevoegen als product aan jouw inschrijving in het online inschrijfformulier. Dit kun je ook nog achteraf doen nadat je al bent ingeschreven door met jouw account in te loggen via het online inschrijfformulier. Je parkeerkaart ontvang je ongeveer een week voor het evenement per e-mail. Heb je geen parkeerkaart besteld? Je kunt deze ook nog op de dag zelf contant aanschaffen voor €7,- (contant). Het adres voor je navigatiesysteem is Nistelrooise Baan 10, Schaijk.

Op zaterdag en zondag is het helaas niet mogelijk het gevangenisterrein met het openbaar vervoer te bereiken. Kom je op de fiets, dan is er een gratis fietsenstalling op het parkeerveld van de auto’s. Er lopen natuurlijk heel wat criminelen rond op het terrein, dus zet hem goed op slot!

#4 Tijdregistratie

De deelnemers die meedoen aan de Last Man Standing zullen worden geklokt. De overige startgroepen kunnen op de grote start/finish klok hun tijd in de gaten houden.

#5 Last Man Standing

Van 10:45 uur tot 16:00 uur krijg je de tijd om zoveel mogelijk rondes af te leggen. De crimineel die om 16:00 uur de meeste rondes heeft afgelegd wint een leuke prijs en mag zich een jaar lang de Last Man Standing noemen.. Je kunt een tas bij de doorkomsttent neerleggen om zodoende de nodige energie tot je te nemen tijdens de run. Daarnaast zullen er rondes zijn waarbij je een nieuwe uitdaging zult krijgen! Bij het ophalen van het startbewijs krijg alle informatie die je op de dag nodig hebt.

#6 Kledingadvies

Voor een succesvolle uitbraak is de juiste kleding belangrijk. Zorg er in ieder geval voor dat je op sportschoenen loopt met genoeg grip. Verder is het aan te raden om zoveel mogelijk strakke kleding te dragen en geen accessoires om te doen waar je mee kunt blijven haken. Je kleding wordt op verschillende plekken op het parcours nat, daarom is het slim om sneldrogende kleding aan te trekken. Meer tips en adviezen over je kleding en voorbereiding lees je hier.

#7 Faciliteiten voor deelnemers en toeschouwers

Op het terrein zijn een kleedruimte en afspoelpunten met warm water aanwezig. Om alle geslaagde uitbraakpogingen van de Day Run te vieren hebben we vanaf 19:00 uur een afterparty gepland staan. Dit is een mooie gelegenheid om tot 21.30 uur te blijven en de start van de uitbraak in het donker te beleven.

Voor de 'kleinere' toeschouwers hebben we een kinderbajes en verschillende leuke activiteiten. Na je ontsnapping heb je natuurlijk honger. En ook als bezoeker krijg je zin in wat lekkers wanneer je iedereen zo actief bezig ziet. Er is een divers aanbod van food vanuit verschillende verkooppunten, dus voor ieder wat wils!

Op het terrein zijn minimale mogelijkheden tot pinnen, er wordt aangeraden voldoende contant geld mee te nemen. Er kan ook met zwart geld worden afgerekend.

#8 Belangrijke aandachtspunten

Zorg dat je genoeg gesport hebt in de gevangenis, zodat je niet uitgeput raakt tijdens je ontsnapping. Houd er rekening mee dat:

  • Er in delen van het parcours gezwommen moet worden. Kun je niet of slecht zwemmen? Zorg dan dat je deze hindernissen passeert. 
  • Je hindernissen die een epileptische aanval kunnen opwekken het beste kunt mijden als je last hebt van epilepsie. Dit zal op het evenement zelf ook gecommuniceerd worden bij de hindernis. 
  • Je hindernissen tegenkomt die hoog zijn. Heb je hoogtevrees? Dan kun je deze hindernissen het beste passeren.
  • Je in een bosrijk gebied loopt, daarom is het verstandig om na de run te controleren of je niet door een teek gebeten bent.

#9 Smile!

We hebben vernomen dat er beveiligingscamera's op het hele terrein hangen, o.a. bij The skate Ramp en finish. Een aantal acteurs, die je op onze video's gezien hebt, lopen vrij rond. Maak gerust van de gelegenheid gebruik om een foto te maken. Maar pas op! Ze zijn niet allemaal even aardig.. Alle beveiligingsbeelden kun je na afloop van de Breakout Run terugvinden op onze Facebookpagina.

#10 Respecteer de natuur!

Met de Breakout Run zijn we te gast in een prachtig mooi natuurgebied en dat willen we ook graag zo houden. Heb daarom respect voor de natuur en blijf op de paden zoals ze door de organisatie zijn uitgezet.