8e editie Breakout Run biedt zware criminelen ontsnappingsmogelijkheid

Breakoutrun (9).jpeg

Nieuws

8e editie Breakout Run biedt zware criminelen ontsnappingsmogelijkheid

donderdag 28 november 2019
Op zaterdag 6 en zondag 7 juni gaan de meest beruchte gevangenen een poging doen om uit te breken uit de zwaarbewaakte gevangenis ‘’De Maashorst’’ tijdens de 8e editie van de Breakout Run. Sportievelingen die zich tijdens de obstacle run laten opsluiten als crimineel krijgen de kans om via een uitdagende vluchtroute vol hindernissen te ontsnappen. Vanaf vandaag zijn de celblokken geopend en kunnen criminelen in alle leeftijdscategorieën zich inschrijven.

De Breakout Run is de ultieme obstacle run met meer dan 45 verschillende hindernissen. Zwemmend door het water, kruipend door de modder, klimmen over obstakels of springen van grote hoogte. Bij de Breakout Run is elke obstakel een nieuwe uitdaging. Deelnemers die vanaf de inschrijving in de huid van crimineel kruipen beleven een echte ‘escape experience’ die versterkt wordt door de opbouw van het evenemententerrein en de acteurs die niet van echte gevangenisbewaarders te onderscheiden zijn.

‘’Zoals we na de succesvolle editie van dit jaar hebben aangegeven, gaan we er de komende maanden alles aan doen om een vernieuwd parcours met nog professionelere obstakels neer te zetten. Daarnaast willen we de deelnemers het echte gevangenisgevoel laten beleven, alsof ze in hun eigen actiefilm de hoofdrol spelen.’’, aldus Luuk van der Doelen, organisator van de Breakout Run.

De Family Run, het nieuwe onderdeel, benadrukt dat de Breakout Run een evenement is voor jong en oud. Deelnemers kunnen op zondag met de hele familie uitbreken via een vluchtroute van 2 km of 4 km lang. Net zoals ieder jaar kunnen gedetineerden in spé zich weer inschrijven voor de 8 km of 14 km op zaterdag en zondag. Is dit niet spannend genoeg? Deelnemers kunnen er ook voor kiezen om de gehele vluchtroute geketend aan hun celgenoot af te leggen. Ook heeft de zwaarbewaakte gevangenis in Schaijk een afdeling voor jeugdcriminelen tussen de 12 en 15 jaar. Deze Young Gangsters kunnen zich opmaken voor een vluchtroute van 8 km die hen op zondag naar de vrijheid leidt. De zware criminelen kunnen zich inschrijven voor de Last Man Standing waarbij het zaak is om zo lang mogelijk uit handen van de bewakers te blijven. Eerst wordt de gehele vluchtroute van 14 km afgelegd, waarna ze – iedere rond met een nieuw verzwarend object zoals een autoband – verder gaan met rondes van 8 km. De crimineel die de meeste rondes aflegt, mag zich een jaar lang de Last Man Standing noemen en gaat naar huis met een prijs.

De inschrijving is vanaf vandaag geopend. De lopers zullen zaterdag tussen 10.00 uur en 17.00 uur starten met hun route richting de vrijheid. Op zondag starten de deelnemers tussen 10.00 uur en 16.30 uur. Nadat de gedetineerden het laatste obstakel overwonnen hebben worden ze beloond met een unieke medaille én een drankje. Het evenemententerrein - waar gehele dag genoeg nevenactiviteiten te beleven zijn - is gratis toegankelijk voor toeschouwers.