Nieuws

De Maashorst maakt zich klaar voor de zesde editie van de Breakout Run

woensdag 20 december 2017
Als crimineel ontsnappen uit een zwaarbewaakte gevangenis. Het kan, op zaterdag 2 en zondag 3 juni tijdens de zesde editie van de Breakout Run. Recreatiegebied de Maashorst wordt voor deze gelegenheid omgetoverd tot een waar gevangenisterrein waar deelnemers een pittige vluchtroute af moeten leggen. Voor iedere loper die nog meer beleving, uitdaging en vernieuwing wil ervaren, is de Breakout Run een absolute must. Vanaf vandaag zijn de celblokken geopend en kunnen sportievelingen zich inschrijven.
 
De Breakout Run is de ultieme obstacle run met hindernissen. Deelnemers figureren als criminelen die uitbreken uit een zwaarbewaakte gevangenis te Schaijk. Buiten de gevangenispoort beginnen ze aan een vluchtroute door modder, loodzware en nieuwe hindernissen en de ME die op de loer liggen. “Na de succesvolle primeur afgelopen jaar, hebben we ook in 2018 weer de 14 km ontsnappingsroute. Daarnaast zullen de deelnemers een nieuwe route afleggen met nieuwe hindernissen’, zegt Martijn van de Laar, organisator van de Breakout Run. “Welke dat zijn, dat houden we nog even geheim.”
 
Voor ieder wat wils
Tijdens de Breakout Run kun je overdag uitbreken via de 8 of 14 km lange vluchtroute. Een gevangene die niet gezien wil worden, kan in het donker ontsnappen via een 8 of 16 km lange ontsnappingsroute. Deelnemers kunnen alleen lopen, samen lopen aan een ketting of zoveel rondjes als ze willen tijdens de Last Man Standing. Ook aan de jonge boeven is gedacht. Op zaterdagavond kunnen de Young Gangsters van 12 tot en met 15 jaar uitbreken (8 km) en op zondag de boeven van 6 tot en met 11 jaar (2 en 4 km).
 
Breakout Run Camping
Sportievelingen die niets willen missen van het hele weekend kunnen een nachtje op het gevangenisterrein blijven slapen. De Breakout Run Camping is het gehele weekend beschikbaar dus is het mogelijk om zowel de nacht van vrijdag op zaterdag als zaterdag op zondag op de camping door te brengen. 
 
Inschrijven
Inschrijven kan vanaf vandaag – individueel of als groep - op www.breakoutrun.nl. Voor deze editie worden maximaal 10.000 deelnemers toegelaten. De lopers zullen zaterdag tussen 10.45 en 22.30 uur starten. Op zondag starten deelnemers tussen 10.00 en 16.30 uur. Na de finish wordt iedereen beloond met een unieke medaille en zijn er nog genoeg nevenactiviteiten te beleven.