Nieuwe ontsnappingspoging bij IJzeren Man

Breakoutrun (14).jpeg

Nieuws

Nieuwe ontsnappingspoging bij IJzeren Man

maandag 9 januari 2023

Normaal gezien worden ontsnappingspogingen niet aangekondigd, maar deze zeker wel! Op zaterdag 29 en zondag 30 april 2023 gaan de meest beruchte gevangenen een poging doen om uit te breken uit de gevangenis ‘’De IJzeren Man’’ tijdens de 9e editie van de Breakout Run. Sportievelingen die zich tijdens de obstacle run laten opsluiten als crimineel krijgen de kans om via een uitdagende vluchtroute vol hindernissen te ontsnappen. Binnenkort worden de celblokken geopend en kunnen criminelen in alle leeftijdscategorieën zich inschrijven.

De Breakout Run is de ultieme obstacle run met meer dan 40 verschillende hindernissen. Zwem door het water, kruip door de modder, klim over obstakels en laat je niet vangen door één van de bewakers. Bij de Breakout Run is elke obstakel een nieuwe uitdaging. Deelnemers die vanaf de inschrijving in de huid van crimineel kruipen beleven een echte ‘escape experience’ die versterkt wordt door de opbouw van het evenemententerrein en de acteurs die niet van echte gevangenisbewaarders te onderscheiden zijn.

‘’Na eerdere succesvolle edities, gaan we er de komende maanden alles aan doen om een vernieuwd parcours met nog gavere obstakels neer te zetten. Van aanmelding tot finish willen we de deelnemers het echte gevangenisgevoel laten beleven.’’, aldus Sietse van Oorschot, organisator van de Breakout Run.

De Family Run, het nieuwste onderdeel, benadrukt dat de Breakout Run een evenement is voor jong en oud. Deelnemers kunnen op zondag met de hele familie uitbreken via een vluchtroute van 2 km of 4 km lang. Net zoals ieder jaar kunnen gedetineerden in spé zich weer inschrijven voor de 8 km of 14 km op zaterdag en zondag. Ook de zwaarbewaakte gevangenis in Vught heeft een afdeling voor jeugdcriminelen tussen de 12 en 18 jaar. Deze Young Gangsters kunnen zich opmaken voor een vluchtroute van 8 km die hen op zondag naar de vrijheid leidt. 

De lopers zullen zaterdag tussen 10.00 uur en 16.30 uur starten met hun route richting de vrijheid. Op zondag starten de deelnemers tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Nadat de gedetineerden het laatste obstakel overwonnen hebben worden ze beloond met een unieke medaille én een drankje. Het evenemententerrein - waar de gehele dag genoeg nevenactiviteiten te beleven zijn - is ook toegankelijk voor toeschouwers.